De geschiedenis van Willemsfonds Zwevegem

2022: 45 jaar Willemsfonds Zwevegem

Ook dit jaar is de tweede dinsdag van januari de dag dat we de figuur van het jaar verkiezen. Voor de 39ste keer doen we dit in samenwerking met de Zwevegemse perskring. Thomas Julian is de de figuur van het jaar 2021 geworden. Het is de artiestennaam van Tom Weedaeghe. Hij is volop Duitsland aan inpalmen met zijn muziek. Hij lanceerde er een tweede plaat, heeft er tal van optredens en zet hierdoor Zwevegem nog meer mee op de kaart.

Hij haalde het voor Ramses Vanneste, die met zijn luchtballon over de Kilimanjaro vloog en Bieke Vanlaecken. Bieke bracht vorig jaar 2 boeken uit. Haar tweede jeugdboek en een eerste voorleesboek. De huldiging van de laureaten is doorgegaan op donderdag 10 maart in de foyer van het theatercentrum. Een 70-tal aanwezigen zetten Tom en Bieke mee in de bloemetjes. Ramses kon door een andere verplichting, jammer genoeg niet aanwezig zijn. 


Op vrijdagavond 25 maart organiseerden we voor het eerst, samen met de Culturele Centrale Zwevegem een Quiz. Een vlekkeloze organisatie bezorgde de 20 ploegen een aangename avond. Een succes voor een eerste editie, die smaakt naar meer.


Op 23 april en 7 mei organiseerden we, onder de deskundige leiding van ons bestuurslid Carine, keramieknamiddagen. We mochten zelf aan de slag om bloemen te maken, die dan door Carine en haar man Guido gebakken werden in hun oven. Op 7 mei werd dan tijd gemaakt om dezelfde bloemen te glazuren, waarna een tweede bakronde volgde. Jammer genoeg waren er door omstandigheden heel wat afzeggingen, waardoor we maar met een 6-tal aan de slag gingen.


Op donderdag 12 mei organiseerden we een bedrijfsbezoek bij de firma Van Marcke op het bedrijventerrein LAR in Menen. Een 30-tal geïnteresseerden werd op sleeptouw genomen door 2 ervaren gidsen, die ons het volledig gemoderniseerd bedrijf lieten zien. Na de interessante rondleiding had de bedrijfskok nog een dessertbuffet met koffie voorzien. Iedereen ging voldaan en met een goed gevulde maag terug naar huis.